Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pressice: RK \”Sloboda Solana\” i OKK \”Sloboda\”

presica solari 2
Preuzmite sliku

Jučer su RK \”Sloboda Solana\” i OKK \”Sloboda\” održali press konferencije za novinare

\"presicaU RK „Sloboda Solana\”, sve je spremno za 1.Memorijalni turnir, koji se igra u znak sjećanja na bivše rukometaše ovog kluba : Jasminka Kovčića, Igora Mujkanovića, Ibrahima Nukića, Faruka Okanovića i Alisa Hadžihrustića, rečeno je na današnjoj press-konferenciji. Turnir će se održati u subotu, uz učešće premijerligaša : Gradačca, Gračanice, Konjuha iz Živinica, te domaćina Sloboda Solane, člana Prve federalne lige.

U prvom susretu od 10 sati, sastaju se : Gračanica – Konjuh, svečano otvaranje turnira je u 11,30 a pola sata kasnije igra se drugi meč :Sloboda Solana –Gradačac– Poslijepodne, od 16,30 sati, poraženi će igrati za treće mjesto, a finalni susret je na programu u 18 sati. Po završetku turnira, koji se igra u maloj dvorani Mejdana, proglasit će se najbolji igrač, golman i strijelac turnira.

Press konferenciju održali su i košarkaši na kojoj su istakli da je primarni cilj ulazak u najkvalitetniju bh ligu.

\"okksloboda\"Na današnjoj pres-konferenciji u Omladinskom košarkaškom klubu \”Sloboda\”, predstavljeni su igrači za novu sezonu u A-1 ligi BIH. Sačuvan je kadar iz proteklog prvenstva, koji je osvojio prvo mjesto u A-2 ligi-sjever, a novi igrači su : Nermin Hujdurović, koji je došao iz Gradine Srebrenik, te Filip Zekavičić, bivši junior beogradskog Partizana. Kako je istaknuto nisu planirana druga pojačanja, a sa svim igračima Klub je potpisao četvorogodišnje ugovore.

Aid Berbić, predsjednik Upravnog odbora je naglasio da sadašnji igrački kadar ima kvalitet i da su ambicije Kluba povratak u premijerligaško društvo.

U utorak su počele pripreme za novu sezonu i kako je kazao Šef stručnog štaba, Adnan Hodžić, rad će se odvijati u Tuzli, u dvorani Mejdan, stadionu Tušanj i na Ilinčici. Nakon prve faze priprema u kojoj će se raditi na sticanju fizičke snage, od 10 septembra je planirano odigravanje desetak kontrolnih utakmica, kako bi ekipa što spremnije ušla u novu sezonu.

Mladi igrači će biti uključeni u A-2 ligu, a igrat će i Euroregion ligu, u kojoj su prošle sezone osvojili prvo mjesto.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: