Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas: Održana press konferencija u OKK Sloboda

press okk sloboda
Preuzmite sliku

Postignuti rezultati iznad očekivanja

\"pressU OKK Sloboda imaju razloga za zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u protekloj sezoni. Kako je istaknuto na današnjoj pres-konferenciji tuzlanskog kluba, sve selekcije su bile uspješne kako na domaćim tako i međunarodnim takmičenjima. Prva ekipa je ostvarila primarni cilj – plasman u Prvu ligu BiH, ostvarivši u A-2 ligi BIH-sjever, 19 pobjeda i samo jedan poraz. U kupu BIH, izboren je plasman u četvrtfinale. Pobijeđena je Varda iz Višegrada u osmini finala, a poraz od Širokog, aktuelnog državnog prvaka i osvajača kupa bio je i očekivan. I ostale selekcije su bile uspješne. U „Evroregion\” ligi igrale su omladinske ekipe iz BIH, Hrvatske i Srbije, a u konkurenciji 8 sastava, mladi tuzlanski košarkaši su osvojili prvo mjesto.

Juniori su imali zapažen nastup i na državnom prvenstvu, gdje su osvojili vicešampionsku titulu. Za juniorsku reprezentacija BiH, trebala bi nastupiti i dva mlada tuzlanska košarkaša: Asim Ahmedić i Nikola Marijan. U OKK Sloboda, posebno su istakli Školu košarke, u koju je uključeno oko 300 djece kroz razne pogone. U periodu od 16 do 30 juna, održan je Ljetni košarkaški kamp „Trogir 2012\”, kroz koji je prošlo 40 polaznika, od kadeta, pionira, pasarela, do polaznika Škole košarke, rečeno je na današnjoj pres-konferenciji OKK Sloboda.

Opširnije sa današnje press konferencije poslušajte u audio prilogu ovog članka, izjavu za Tuzlanski.ba dao je trener „OKK Sloboda\” Adnan Hodžić.

Tuzlanski.ba Izjava – Adnan Hodžić

{igallery id=\”406\” cid=\”75\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”30\”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: