Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Preokret za pobjedu! Košarkašice BiH savladale Tursku, sigurna naredna faza Eurobasketa!

Preuzmite sliku

Nakon fenomenalne pobjede protiv Belgije, u drugom kolu Eurobasketa reprezentacija BiH je nakon preokreta savladala i Tursku rezultatom 64:54, te već nakon drugog kola izabranice Gorana Loje izborile su siguran plasman u naredne rundu takmičenja. 

Prvu četvrtinu Zmajice su odigrale sjajno i povele sa 17:8. Kvalitet je očigledno bio na našoj strani, a najefikasnija je bila Jones koja je zabilježila osam poena. Turkinje su u drugoj četvrtini zaigrale dosta bolje, te su iskoristile greške Zmajica za potpuno anuliranje rezultatskog zaostatka.

Prvo poluvrijeme okončano je sa minimalnim vodstvom BiH 27:26.

Drugo poluvrijeme Turkinje su zaigrale dosta bolje, te su potpuno iznenadile naše košarkašice i iz napada u napad pogađale su koš BiH za prednost nakon treće četvrtine 44:38. Ipak, selektor Goran Lojo uspijeva probuditi svoje izabranice, koje su u posljednju četvrtinu ušle preporođene. Na krilima Jones, prave sjajnu seriju te stvaraju rezultatku prednost koju su uspjele sačuvati do kraja za pobjedu vrijednu osmine finala (64:54).

Podsjećamo, Prvoplasirane selekcije iz četiri grupe će izboriti plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igrati osminu finala. Ekipe koje zauzmu posljednje mjesto u grupama odmah završavaju takmičenje.

Finalni susret je na rasporedu 27. juna.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,