Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Povratak na domaći teren nakon mjesec dana pauze, Sloboda dočekuje Promo u maloj dvorani Mejdana

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode u okviru 17. kola Prvenstva BiH ugostiti će ekipu Proma iz Donjeg Vakufa u tuzlanskom Mejdanu.

Crveno-crni su posljednju utakmicu pred svojom publikom odigrali prije mjesec dana kada su na domaćem parketu savladani od strane lidera na tabeli, ekipe Širokog. Iako ih ligaški raspored vraća u Mejdan, ekipu očekuju određene promjene budući da će susret između Proma i Slobode biti odigran u maloj dvorani sportskog centra Mejdan zbog odigravanja utakmice kvalifikacija rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sloboda i Promo nalaze se u donjem domu ligaške tablice i trenutno zauzimaju osmo i devet mjesto u ukupnom poretku. Domaćin sutrašnjeg susreta bilježi nešto bolji omjer pa nakon 16 odigranih utakmica imaju skor od sedam pobjeda i devet poraza, dok su gosti iz Vakufa na omjeru od pet pobjeda i 11 poraza. Ove dvije ekipe odmjerile su snage u prvom dijelu sezone kada su igrači Proma, zahvaljujući blijedoj igri u posljednjoj četvrtini crveno-crnih, slavili pobjedu rezultatom 71:68 za koji im se tuzlanski tim planira refanširati u sutrašnjem duelu.

Tuzlaci su trenutno u negativnom nizu i u posljednja tri susreta bilježe tri ligaška poraza. Ekipa Slobode u ovaj susret ulazi sa imperativom pobjede, ali i sa određenim problemima u rosteru o čemu je više u najavi susreta govorio šef stručnog štaba Nedim Džemić:

“Naš tim u svakoj domaćoj utakmici ima imperativ pobjede, bez obzira na protivnika i mjesto na tabeli. Ekipa Proma je izborila opstanak u ligi i u ovom trenutku igra potpuno rasterećeno. Nažalost, mi opet imamo probleme sa povredama i u ovom susretu ne možemo računati na kapitena Lelića, a upitno je i kako će teći oporavak Jeftića koji također neće moći nastupiti u sutrašnjoj utakmici”, rekao je Džemić.

“Sigurno da će ova i sve naredne utakmice biti veliki izazov za naše mlade igrače, vjerujemo da ćemo moći iznijeti taj teret te da će mladi igrači na najbolji mogući način iskoristiti ukazanu priliku. Pozvao bih publiku da nas podrži kao što su to učinili u posljednjoj domaćoj utakmici protiv neporažene ekipe Širokog kada smo ostali bez pobjede iz dobro poznatih razloga. Svi igrači imaju obavezu dati svoj maksimum i tako će biti i sutra”, završio je trener ekipe Slobode.

Susret između Slobode i Proma na rasporedu je u subotu, 11.03.2023. godine, sa početkom od 19 sati u maloj dvorani sportskog centra Mejdan. Sudijsku trojku na susretu 17. kola u Tuzli čine Vladimir Marić, Mario Jurković i Mario Šutalo.

Cijena ulaznice iznosi 3 KM i iste možete kupiti po dolasku u Mejdan. Za one koji nisu u mogućnosti pratiti susret sa tribina, utakmicu uživo možete pratiti putem Youtube kanala Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine čiji link će biti dostupan na društvenim mrežama Kluba uoči početka meča.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje