Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pojačani redovi OKK Slobode: Amerikanac Rashun Davis stiže u Tuzlu

Preuzmite sliku

Bekovska linija tuzlanske Slobode danas je, pored već objavljenog Lobareva, dobila još jedno pojačanje. Riječ je o iskusnom 28-godišnjem Rashunu Davisu koji je, baš kao i njegov novi kolega, nastupao u Prvenstvu BiH gdje je branio boje Širokog u prošloj sezoni.

Pored Širokog, Davis je osim za univerzitet Radford igrao još za slovački Lucenec, slovensku Rogašku i mađarski Kapsovari.

Davis je rođen u Charlotteu i visok je 185 centimetara te igra na pozicijama jedan i dva od kojih mu je primarna ona razigravača. Iako još uvijek nije stigao u Tuzlu, u razgovoru sa klupskim osobljem jasno je dao do znanja kako je zadovoljan što će u predstojećoj sezoni nastupati u dresu Slobode.

“Jako sam zahvalan i uzbuđen što sam dobio priliku igrati za Slobodu i igrati u Tuzli. Klub mi je dao priliku da dođem i pokažem šta znam, a na meni je da opravdam ukazano povjerenje. Raduje me povratak na parket i jedva čekam upoznati nove suigrače, trenere, ali i predstaviti se navijačima Slobode”, rekao je Davis.

Amerikanac je potpisao jednogodišnji ugovor sa crveno-crnima, a u Tuzlu stiže drugom polovinom osmog mjeseca na početak priprema.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje