Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Početak priprema u Tuzli: Okupila se muška košarkaška reprezentacija (FOTO)

Preuzmite sliku

Muška seniorska košarkaška reprezentacija okupila se danas u Tuzli, gdje će se do kraja mjeseca pripremati za kvalifikacioni ciklus Eurobasketa 2017. Prvi trening obavit će sutra u Sportskom, kulturnom i privrednom centru Mejdan, javlja Anadolu Agency (AA).

Pripremama neće prisustvovati NBA igrači Mirza Teletović i Jusuf Nurkić, koji će se ostatku ekipe pridružiti početkom avgusta, kada se pripreme nastavljaju u Svetom Martinu na Muri. Najavljeno je i da će Edin Atić na pripreme kasniti dva dana, kao i Nemanja Gordić, a Alex Renfro stiže 1. avgusta. Kenan Karahodžić odustao je od priprema.

Prije dolaska dobio sam neugodnu vijest. Karahodžić je SMS porukom otkazao svoj dolazak zbog umora. Ne mogu razumjeti da igrač s 18 godina može biti umoran. Bez obzira na sve, idemo na jedno putovanje na kojem ćemo narednih mjesec i po raditi dobro i pokušati izboriti plasman na Evropsko prvenstvo“, izjavio je prilikom okupljanja reprezentacije selektor Damir Mulaomerović.

U reprezentaciji, kaže Mulaomerović, vlada pozitivna atmosfera, a uslovi za pripreme u Tuzli su odlični.

Momci su došli spremni, odmorni i željni dokazivanja. Zaista sam optimista“, naglasio je Mulaomerović, dodajući da naše reprezentativce u Sloveniji početkom avgusta očekuje turnir na kojem će nastupiti domaća selekcija, belgijska i portugalska, te da će poslije turnira u Celju skratiti spisak i tek će se tada znati na čemu smo.

No, Mulaomerović ističe da je najvažniji turnir u Skoplju, gdje će naši reprezentativci odmjeriti snage s reprezentativcima Makedonije, Crne Gore i Belgije.

Miralem Halilović, koji je ponikao u tuzlanskoj “Slobodi”, izjavio je da mu je drago što se reprezentacija okupila na pripremama u Tuzli.

Drago mi je da ima dosta nas iz ‘Slobode’, a siguran sam da će u rosteru biti 12 najboljih. Za Rusiju igraju svi njihovi NBA igrači, a i Švedska uvijek ima igrače koji su na nivou. Neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe“, rekao je Halilović.

Inače, Evropsko prvenstvo će 2017. godine biti održano u Rumuniji, Finskoj, Turskoj i Izraelu, a naša reprezentacija igrat će protiv Rusije i Švedske. Prva utakmica igra se 31. avgusta u Rusiji, a 3. septembra dočekujemo Šveđane.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,