Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Počele prijave za turnir “Pan 3 na 3” u Tuzli: Pobjedniku nagrada od 4.000 KM

Preuzmite sliku

Avgust u Tuzli, već tradicionalno, počinje dobrom košarkom. Tako će prvog vikenda, 3. i 4. augusta na TTC Telex biti održano četvrto izdanje “Pan 3 na 3 – Street Basketball turnira”. Najveći bh. turnir ulične košarke organizuje kompanija Carlsberg BH i dobro poznati brend Pan u saradnji sa OKK Sloboda.

Prijave za “Pan 3 na 3” turnir u Tuzli su već otvorene, a uslov za prijavu je ekipa od četiri punoljetna člana. Svi zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem formulara na www.tuzlazivikosarsku.ba/pan3na3, najkasnije do 30. jula 2019. godine.

Kako bi u košarkaškom nadmetanju bilo još više strasti, Carlsberg BH je za pobjednika osigurao nagradu od 4.000 KM, dok će drugoplasirana ekipa kući otići sa 2.000 KM.

Pobjedu u gradu soli ove godine pokušat će osvojiti i prošlogodišnji pobjednici, ekipa “Aluplastik Živinice” čija prijava je već registrovana.

– Učestvujemo na brojnim takmičenjima u košarci u BiH, a “Pan 3 na 3” je turnir kojem se uvijek rado vraćamo. Prošle godine smo od ukupno 31 ekipe ostvarili pobjedu, tako da sastav ekipe nećemo mijenjati. Vidjet ćemo koliko ćemo imati sreće u savladavanju protivnika, a siguran sam da ćemo se odlično zabaviti, jer Carlsberg BH pravi samo vrhunske događaje – izjavio je Ado Korkutović, koji će na Telexu igrati u timu sa Rusmirom Grošićem, Zlatkom Golijaninom i Denisom Mešetovićem.

Osim toga, vikend će obilježiti i takmičenja u šutiranju za tri poena i zakucavanju, a najbolji pojedinci će biti nagrađeni sa po 300 KM.

Prijave za ova takmičenja će biti na licu mjesta, a organizatori su pripremili i interesantne igre za publiku. Svi zaljubljenici košarke, ali i dobre zabave uživat će u muzičkom spektaklu by FM Jam Crew, a Pan će obezbijediti i osvježenje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,