Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Počela ABA 2 liga: Košarkaši Slobode u Skoplju poraženi od MZT-a

Preuzmite sliku

Večeras su košarkaši OKK Sloboda u Skoplju protiv ekipe MZT prošlogodišnjeg finaliste ovog takmičenja odirali prvu utakmicu ove sezone u ABA 2 Ligi i zabilježili poraz rezultatom 110:88.

Prvu četvrtinu domaći košarkaši bolje su otvorili i poveli rezultatom 29:25. Na krilima fantastičnog Kenijca Omota  MZT je i u nastavku susreta čuvao minimalno stečenu prednost te i drugu četvrtinu riješio u svoju korist 26:23. Prvo poluvrijeme okončano je u korist domaćeg tima rezultatom 55:48.

  • Iako su  Tuzlaci u 23 minuti uspjeli stići u rezultatski egal (57:57) domaći košarkaši u nastavku susreta predvođeni sjajnim Omotom, te Stojanovskim i Krstevskim uspijevaju vratiti prednost i treći period okončati rezultatom 28:21.

  • Posljednji period izabranici Josipa Pandže su nešto bolje otvorili, ali u nastavku domaći košarkaši su pokazali zbog čega važe za jednu od najozbiljnijih ekipa za titulu ABA 2 lige i plasman u ABA ligu. Susret je okončan pobjedom MZT Skopje rezultatom 110:88.

  • Najefikasniji u domaćem timu bio je sjajni Omot sa 33 poena, Stojanoviski sa 16 i Krstevski sa 13 poena dok su kod crveno-crnih bolji od ostalih bili Janjić sa 23 Gegić 16 i Berry sa 13 ubačenih poena.

    Svoju narednu utakmicu košarkaši Slobode igrat će pred domaćim navijačima u Mejdanu u četvrtak 10. oktobra protiv Borca iz Čačka sa početkom od 19:00 sati.

    Sa tribina dvorane Jane Sandanski večeras su košarkaše Slobode bodrili predsjednik kluba i nekolicina članova skupštine kluba. (Tuzlanski.ba | Foto: Peter Stojanovski)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje