Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pobjeda u posljednjim sekundama: Sloboda na Pecari savladala Široki Brijeg

Preuzmite sliku

Derbi 14. kola odigran je na Pecari a košarkaši Slobode revanširali su se Širokom za poraz u Mejdanu te slavili pobjedu rezultatom 84:83. Poene za pobjedu u posljednjim sekundama postigao je Delalić.

Košarkaši Slobode bolje su otvorili susret, te tokom većeg dijela utakmice imali prednost na svojoj strani.

Tokom drugog poluvremena u dva navrata crveno-crni idu na +8 što je bila i najviša prednost koja se ipak do kraja susreta “istopila”.

U posljednjoj četvrtini odvijala se prava rezultatska drama. Malo manje od 6 i pol minuta Široki je prvi put poveo na utakmici tricom Bilinovca. Minimalnu prednost su Širokobriježani održavali sve do same završnice i izgledalo je kako će zadržati pobjedu u svojim rukama.

Ipak, gosti su imali više sreće u završnici. Prvo je Durmo 23 sekunde prije kraja pogodio za 81:82. Pet sekundi kasnije na drugoj strani uzvratio je Božić koji pogađa za 83:82. A deset sekundi prije kraja Delalić pogađa za veliko slavlje svojih suigrača i konačnih 83:84.

U redovima Slobode bolji od ostalih bili su Durmo (24 poena), Delalić (23 poena) i Albijanić (18 poena), dok su u Širokom najefikasniji bili Božić (25 poena), Čolak i Ivanov sa po 13 poena.

Nakon 14. kola ekipa Širokog novim porazom ide na omjer od 10 pobjeda i tri poraza te zauzima drugo mjesto na tablici prvenstva dok je tuzlanski tim četvrtim vezanim trijumfom ostvario omjer od osam pobjeda i tri poraza uz utakmicu manje. Sloboda će već u srijedu ponovno istrčati na parket, ovoga puta u Mrkonjić Gradu na novom gostovanju, gdje ih čeka zaostali susret devetog kola protiv Mladosti. (Foto: Jabuka.tv)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje