Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pobjeda na Dan nezavisnosti: Košarkaši Slobode u derbiju kola zasluženo savladali Široki

Preuzmite sliku

Košarkaši OKK Slobode su u derbiju 19. kola Lige BiH u Tuzli u velikoj dvorani Mejdana savladali su ekipu Širokog rezultatom 77:64.

Prva četvrtina protekla je u prilično izjednačenoj igri što je pokazivao i semafor nakon prvih 10 minuta igre u Mejdanu (16:17). U drugom periodu ekipe su se smjenjivale se u vodstvu. Gosti su ipak konkretnije iskoristili veći broj napada pa se na poluvrijeme odlazi kod rezultata 40:35 za ekipu Širokog Brijega.

Pauza na poluvremenu koristila je košarkašima Slobode koji su treći period otvorili serijom 8:0. Košarkaši Damira Mulaomerovića u trećem periodu igraju dosta bolju odbranu pa su treći period goste limitirali na svega 13 postignutih poena (61:53). Domaćin u četvrtoj dionici brzo dolazi do dvocifrene razlike a bh. prvak se nije uspio vratiti u igru.

Košarkaši Slobode zabilježili su izuzetno vrijednu pobjedu rezultatom 77:64 koja ih po svemu sudeći vodi u Ligu 6.

U redovima Slobode Rikić je bio najefikasniji sa 18 poena, Čampara je postigao 13, McKnight 11, Janjić 11 i Gregg 10 poena. Kod gostiju Kraljević 11, D. Drežnjak, Bošnjak 9 poena koliko je postigao i Filipović. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje