Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pobjeda Cedevite protiv Budućnosti za ulazak u finale ABA lige (FOTO)

Preuzmite sliku

Košarkaši zagrebačke Cedevite pobijedili su večeras u Podgorici Budućnost rezultatom 70:66 i tako izborili ulazak u finale ABA lige.

Ovom pobjedom, i ulaskom u finale regionalnog takmičenja, Cedevita je obezbijedila učešće u Evroligi za narednu sezonu.

Budućnost je bila blizu elitnog takmičenju, vodila 2:0 u pobjedama, ali je Cedevita sa tri vezana trijumfa na kraju zasluženo otišla u finale regionalnog takmičenja i, što je mnogo važnije, u Evroligu naredne sezone.

U sjajnoj atmosferi u dvorani “Morača”, pred više od četiri hiljade gledalaca, Cedevita je vodila tokom većeg dijela utakmice.

Koristili su sve šanse preko razigranih Bilana i Tomasa u prvom poluvremenu i sa šest razlike otišli na veliki odmor.

Budućnost je konstantno jurila minus, bila u nekoliko navrata na korak do izjednačenja, ali je uvijek nedostajao taj završni udarac da utakmicu okrenu u svoju korist.

Za domaće po 13 poena postigli su Planinić i Rejnolds, dok je poen manje dodao Savović. S druge strane, 16 koševa Bilana, 12 Babića, i 11 Tomasa.

U finalu regionalne ABA lige, Cedevita će se sastati sa Crvenom Zvezdom. Finalna serija, baš kao i polufinalna serija play offa igra se na tri pobjede. Prve dvije utakmice igraće se u Beogradu, nakon čega će se isti rivali dva puta sastati u Zagrebu. U slučaju da rezultat u seriji nakon četiri meča bude 2-2, majstorica će se odigrati u Beogradu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje