Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pippen: Meni je najljepše bilo u one dvije godine bez Jordana

Preuzmite sliku

Scottie Pippen bio je suigrač Michaela Jordana u Chicago Bullsima, ali nije previše uživao u njegovu zvjezdanom statusu. Laknulo mu je kad je ovaj otišao i kad je on mogao biti glavni

Da, to je definitivno bilo najdraže razdoblje moje karijere, vrijeme kad sam najviše uživao u NBA, rekao je član ‘Kuće slavnih’ i jedan od najboljih košarkaša svih vremena Scottie Pippen o dvije godine u Bullsima bez najvećeg, Michaela Jordana.

Chicago Bulls osvojili su tri naslova zaredom, a prije narednog trostrukog uzastopnog trijumfa kojim su postali vjerovatno najbolja momčad u NBA historiji, Jordan je 1993. i 1994. proveo igrajući bejzbol.

Otac mu je ubijen, dan-danas se govori da je to bilo zbog kockarskih dugova u koje su navodno obojica bili upleteni, i neponovljivi velemajstor maknuo se od košarke.

– Nemojte me krivo shvatiti, naravno da sam uživao igrati s Michaelom. Ali… Kad je otišao bila je to prilika da imam momčad za sebe, da ja budem vođa i vidim gdje sam zaista u odnosu na druge NBA super zvijezde – priča Pippen.

Kad je otišao najbolji ikad, otišli su i trofeji. Bez Jordana nije bilo naslova, ali to je Pippenu nebitno.

– Ja mislim da smo imali dvije sjajne, odlične sezone i bez njega – rekao je Pippen koji je zabijao 22 poena na utakmici, Bullsi su imali više od 50 pobjeda, ali preko NY Knicksa nisu mogli ni do finala.

Kad Jordan vratio, posebno kad je prošao cijele pripreme, Bullsi su bili bolji nego ikad. Došao je Rodman, osvojili još tri titule zaredom i ta se momčad smatra najboljom svih vremena, ali…

Pippenu je bilo najljepše dok je ‘imao momčad samo za sebe’. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje