Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pandžina ˝mašina˝ juriša na četvrtu pobjedu

Preuzmite sliku

Uoči sutrašnje utakmice protiv KK Širokog, koju OKK Sloboda igra u tuzlanskom Mejdanu sa početkom u 19:30 sati, iz kluba domaćina su na današnjoj konferenciji za novinare iznijeli očekivanja od ovog susreta.

˝Važna je to utakmica za nas. Derbi je tog kola, dolazi nam tradicionalno neugodan protivnik, mlada, ali ekipa koja ima svoj kvalitet i vođena je iskusnim trenerom. Okosnica tima mislim da je i glavni igrač Filipović, playmaker koji je stigao iz Splita, a ostali braća Drežnjak, Karačić, Čolak, Zubac imaju ozbiljnu kvalitetu i moramo biti maksimalno dobri da bismo slavili. Pobjeda je ono što tražimo. Široki je ekipa koju odlikuje velika energija, borbenost i fizička sprema, ozbiljni su, s pritiskom lopte kroz cijeli teren i skok u napadu sve su to karakteristike na koje moramo obratiti pažnju˝, izjavio je trener OKK Sloboda Josip Pandža.

  • Igrač OKK Sloboda Josip Naletilić je iz Širokog Brijega, a sutra će igrati protiv kluba za koji je ranije nastupao i u kojem ima mnogo prijatelja.

    ˝Da sam mlađi možda desetak godina, rekao bih da je to nešto specijalno, ali sada sam stariji i iskusniji i osjećaj je potpuno profesionalan. Dolazi nam ekipa koju bismo trebali pobijediti. S tim sam momcima svaki dan u kontaktu. Do jučer smo igrali i trenirali skupa, ali to za mene jedna sasvim obična utakmica u kojoj ću, da ne lažem, imati malo veći motiv, međutim ništa više od toga˝, rekao je Naletilić.

    Trener Pandža se osvrnuo na prošlosedmičnu utakmicu kada je OKK Sloboda pobijedila domaću ekipu KK Bratunac TRB razultatom 73:81. Pandža je rekao da se utakmica u Bratuncu igrala u izvrsnoj atmosferi, kakva treba bh. košarkaškoj sceni.

    ˝Bila je to prava domaćinska atmosfera, tvrda, u nekim momentima jako glasna, međutim bez ikakvog vrijeđanja tokom cijele utakmice. Maksimalno fer i korektna i imao sam potrebu da se zahvalim. Sigurno nam treba više takvih atmosfera u državi˝, naveo je Pandža.

    Podsjećamo, košarkaši Slobode u meč ulaze sa maksimalnim učinkom od tri pobjede. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,