Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pandža: Ne smijemo dozvoliti da se utakmica protiv Kaknja odlučuje na jednu loptu

Preuzmite sliku

U prostorijama OKK Sloboda u petak je odžana press konferencija na kojoj je najavljeno odigravanje utakmice 10. kola Prvenstva BiH, protiv ekipe KK Kakanj, koja se igra u SKPC Mejdan, večeras sa početkom u 19:30.

Na press konferenciji govorili su trener Jopsip Pandža, prvotimac Emir Čerkezović i član UO Kluba Jasenko Elezović.

Trener Pandža, je istakao da je u utakmici koja je pred nama pobjeda imperativ, te da ne smijemo dozvoliti da se utakmica odlučuje na jednu loptu kako je to bilo u proteklih pet utakmica. Dolazi nam u goste ekipa koja je fizički jaka i dobra u skoku. U utakmici moramo dati sve od sebe, u svakom segmentu igre, kako na taktičkom tako i na psihološkom planu, i ko ne može da se nosi s tim pritiskom onda i nije spreman nositi dres Slobode. I u dosadašnjim susretima u kojima smo ostvarivali pobjede, naša igra nije bila na nivou na kojem treba da bude. Znam da su naši navijači nezadovoljni, ali pozivam ih da dođu u Mejdan i kao uvijek budu velika podrška ovim momcima.

Čerkezović Emir je rekao da je cilj sutrašnje utakmice pobjeda i izlazak iz rezultatske krize, mada zadatak neće biti nimalo lagan jer nam u goste dolazi nezgodna ekipa Kaknja. Istaknuo je, da je atmosfera u ekipi odlična od samog početka sezone i pozvao navijače da dođu sutra u Mejdan i podrže ekipu, a čitav tim će dati sve od sebe da dođe do pobjede.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,