Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Paljenje zastave Izraela i isticanje zastava Palestine: Hapoel optužuje navijače AEK-a za teroristički napad na izraelske navijače

Preuzmite sliku

Utakmicu Lige šampiona između AEK i Hapoela (94:78) su obeležili incidenti i u dvorani, ali i van nje.

Izraelski mediji prenose da su “navijači AEK-a bacali petarde ka pristalicama Hapoela koje su na to odgovorile tako što su ih gađali bakljama.

Potom je došlo do paljenja jedne zastave Izraela i do isticanja zastava Palestine.”

Novinar Tomar Živati prenio je i izjavu jednog od navijača koji tvrdi da su ih “navijači AEK-a prvo laserima ometali, pa su onda bacali petarde i baklje i da srećom niko nije pogođen, kao i da su tražili pomoć policije koja je odbila da se umiješa jer je procijenila da je previše opasno.”

Nakon svega se oglasio i Hapoel zvaničnim saopštenjem.

“Hapoel događaje u Ateni tretira kao teroristički napad na izraelske navijače, koji su masovno putovali da bi bodrili svoju ekipu, kao što su to činili godinama. Na poluvremenu i nakon prvih događaja razmišljali smo kako reagovati. Evakuacija Hapoelovih navijača kategorički je odbijena jer su bili okruženi grčkim navijačima i postojala je opasnost od ozbiljnih incidenata izvan stadiona.

Razmatran je i prekid utakmice, no policija je rekla da bi takva odluka dovela do potpunog haosa i nasilnih incidenata koji bi ugrozili i ljudske živote. Iz sigurnosnih razloga odlučeno je da se utakmica nastavi, uz obvezu policije da će još jedan nasilni incident dovesti do udaljavanja svih navijača, obje ekipe, s tribina. Hapoel stoji uz svakog navijača koji je doputovao bodriti svoju ekipu pod tako teškim okolnostima i žao nam je zbog traumatičnog iskustva kroz koje su prošli naši vjerni navijači. Naša udruga neće šutjeti pred onim što se dogodilo“, poručili su iz kluba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,