Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo se čekalo više od 20 godina: Zmajice se plasirale na Evropsko prvenstvo!

Preuzmite sliku

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je od 12.30 sati u Orenburgu odigrala susret petog kola grupe C kvalifikacija za Eurobasket protiv Švicarske i zabilježila historijsku pobjedu rezultatom 65:62 vrijednu plasmana na Evropsko prvenstvo. 

Selektor Goran Lojo nije mogao računati na dvije najbolje igračice Maricu Gajić i Jonquel Jones, kao i na Tamaru Kapor.

Uprkos tome, svi su vjerovali da njegova ekipa može ostvariti pobjedu koja bi joj donijela plasman na EP, prvi put nakon više od 20 godina, iako je to bilo izuzetno teško djevojke su uspeje savladati Švicarsku!

  • Švicarske su bile bolje u prvoj četvrtini, naše djevojke su se malo razbudile u drugoj, a prvo poluvrijeme je obilježio veliki promašenih šuteva od strane naših djevojaka. Poluvrijeme je završeno vodstvom Švicarske rezultatom 32:29.

    U nastavku utakmica je donijela dosta uzbuđenja koje je na sreću okončano tijesnom ali zasluženom pobjedom koja će ostati upisana kao historijska za žensku reprezentaciju BiH.

    Najbolja u selekciji BiH bila je Hurt s 30 poena i 13 skokova, a odlična je bila i Melisa Brčaninović pogotovo u drugom poluvremenu. Ona je na kraju imala 14 poena i 10 skokova. (Tuzlanski.ba)

    Standings provided by SofaScore LiveScore

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje