Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osveta za bolan poraz: OKK Sloboda u Mejdanu savladala Zrinjski (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 7. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine za košarkaše večeras u Mejdanu snage su odmjerile ekipe OKK Slobode i Zrinjskog iz Mostara.

U utakmici koja rezultatski nije bila pretjerano neizvjesna, pobjedu su slavili košarkaši Slobode rezultatom 90-79 (26-14 25-17 23-22 16-26) i na najbolji mogući način iskupili se za visok poraz u Mostaru.

Gosti iz Mostara bili su rezultatski bolji samo u posljednjoj četvrtini meča dok su domaći košarkaši u ostalim periodima igre u potpunosti dominirali na parketu.

Izabranike Velimira Gašića do pobjede koja OKK Slobodu zadržava na poziciji koja vodi u završni “Play off” predvodili su Hasandić sa 19, Rikalo sa 16 i Latifagić sa 14 poena.

Raspoložen za igru kod  gostiju bio je Brummitt sa 20 ubačenih poena uz njega je odličnu partiju pružio i Durasović koji je postigao 18 poena.

Košarkaši Slobode tako imaju omjer od četiri pobjede i tri poraza.

U utakmici koja se također večeras odigrala u Kaknju domaći tim je poražen rezultatom 73:76 od ekipe Bosna Royal Jelly. Susret Spars Ziraat bank – Igokea igra se u nedjelju od 19:00 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,