Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oslabljene Zmajice izgubile u produžetku od Crne Gore

Preuzmite sliku

Ženska košarkaška reprezentacija BiH poražena je i u drugom prijateljskom meču protiv Crne Gore u Podgorici, ali ovog puta uz mnogo bolju partiju u odnosu na jučerašnji susret, što svakako ohrabruje pred nastup Zmajica na Evropskom prvenstvu.

Pritom treba imati i na umu da nisu nastupile Marice Gajić i Irena Vrančić, koje je selektor Goran Lojo odlučio poštedjeti zbog lakših povreda.

Naše košarkašice su sjajno odigrale prvo poluvrijeme protiv domaće reprezentacije, nakon prvih 20 minuta imale ubjedljivo vodstvo od 42:59.

Crnogorke su u nastavku meča smanjivale razliku, da bi utakmica zatim otišla u produžetak jer je regularni dio susreta okončan rezultatom 83:83. Dodatnih pet minuta protekao je ipak u znaku domaćeg tima, koji je ostvario trijumf od 99:94.

Najefikasnije kod Zmajica bile su Courtney Hurt (22 poena, 13 skokova), Milica Deura (15 poena) i Nikolina Babić (14), a u redovima selekcije Crne Gore istakle su se Milica Jovanović (26) i naturalizovana Amerikanka Markeisha Gatling (18).

Naše reprezentativke sutra se vraćaju u BiH. Pripreme za Eurobasket nastavljaju u Tuzli, gdje će im se priključiti Jonquel Jones. (Basket.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,