Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

OKK Slobodu napušta Carlin Dupree, stiglo novo pojačanje iz Ukrajine

Preuzmite sliku

Amerikanac Carlin Dupree okončao je svoju epizodu u Slobodi. Uprava kluba i američki košarkaš dogovorili su sporazumni raskid saradnje. Crveno-crne će pojačati košarkaš koji u redove OKK Slobode stiže iz ukrajinske lige.

  • Miloš Latković novi je košarkaš OKK Sloboda. Nakon dolaska u Tuzlu izjavio je:

    “Dolazim iz ukrajinskog kluba, tamo je sada košarka u potpuno drugom planu zbog rata koji se nažalost dešava. Sezona je prekinuta, a nakon toga mi se javila mogućnost saradnje sa Slobodom. Iskreno, moram reći da niti jednog trenutka nisam razmišljao kakvu ću odluku donijeti. Ekipa sa tradicijom, odlični navijači u Mejdanu, dobra hemija u timu i odlična sezona do sada. Sve to skupa me čini i izuzetno ponosim što sam postao dio jednog ovakvog kolektiva. Nadam se da ću pomoći timu u ostvarivanju svih zacrtanih ciljevima i da ćemo se zajedno radovati pobjedama do kraja”, izjavio je Latković po dolasku u Tuzlu.

    Osim što je nastupao u Ukrajini, novi bek Slobode ljubiteljima regionalne košarkaške lige poznat je iz dresa Lovćena sa Cetinja, odakle je i rodom te za koji je nastupao u nekoliko navrata. Latković neće biti potpuni stranac u novom timu budući da je svlačionicu već dijelio sa Đokom Šalićem i Draškom Albijanićem. Crnogorac je saradnju sa Klubom dogovorio do kraja sezone.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje