Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

OKK Sloboda upisala novi poraz: Mulaomerović nudi ostavku

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode upisali su peti poraz u posljednjih šest mečeva, a treći na domaćem parketu.

U utakmici 12. kola košarkaškog prvenstva BiH Sloboda je u Mejdanu poražena od ekipe Leotara iz Trebinja rezultatom 83:75 (17:18, 14:23, 24:22, 20:20).

Trebinjci su zasluženo slavili, već su u prvom poluvremenu pokazali da su u Mejdan došli po bodove.

  • Neizvjesnost smo imali u prvoj četvrtini gdje su obje ekipe ispitivale snagu protivnika pa je i rezultat bio u egalu 17:18 za goste. Leotar je odlučnije ušao u drugu dionicu igre, stisnuli su odbranu i tako napravili prvu osjetnu prednost. Dvocifrenom razlikom za goste otišlo se na odmor, a rezultat je glasio 31:41.

    Gosti su uspješno kontrolisali i treći period igre koji je završio rezultatom 55:63. U posljednjoj četvrtini domaći su potpuno prišli rezultatski, spustili zaostatak na svega tri poena, ali Leotar se uspio oduprijeti i privesti utakmicu kraju za konačan rezultat 75:83.

    Iako su nakon skoro devet sati puta iz autobusa odmah kročili na parket roster koji je činilo osam košarkaša Leotara pokazao je više energije i želje za pobjedom za razliku od domaćih košarkaša čijim je zalaganjem i izdanjem nakon utakmice bio vidno razočaran trener Damir Mulaomerović koji će ponuditi svoju ostavku nakon večerašnjeg poraza.

    Nakon poraza od Leotara OKK Sloboda se nalazi u nezavidnoj situaciji kada je bliže Ligi za opstanak nego Ligi za prvaka.

    Goste su do pobjede predvodili Mijović s 20 poena i Aleksić s 19 dok su dobri bili Raičević s 13 i Ninković s 10 poena. Ibrahim Durmo je s 20 poena i 12 skokova bio najbolji kod Slobode dok su po 15 poena dodali Miličević i Munižaba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,