Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

OKK Sloboda u novoj opremi spremna ulazi u novu sezonu takmičenja (VIDEO)

Preuzmite sliku

Danas je u prostorijama OKK Sloboda održana press konferencija povodom početka košarkaške sezone 2018/19.

Na press konferenciji su predstavljeni novopridošli igrači, Zlatko Jovanović, Milivoje Božović, Josip Naletilić  i Adam Mirković.

Potpredsjednik Kluba Vedran Lakić, predstavio je i novu opremu za ovu sezonu, koju proizvodi bh brend No.1.

Na predstavljanju igrača za novu sezonu bio je i najmlađi član seniorske ekipe sedamnaestogodišnji Asim Gutić koji je još jedan u nizu mladih igrača stasalih u omladinskom pogonu OKK Sloboda.

Proteklih dana su za OKK Sloboda, sticanjem punoljetstva, prve profesionalne ugovore potpisali Nedim Omerović i Armin Subašić, koji su nastupajući za omladinske selekcije kluba stekli status reprezentativaca BiH u kadetskim i juniorskim selekcijama.

“Do kraja takmičarske sezone punoljetni će postati još tri prvotimca Haris Dedajić, Emad Nezirići,  Alija Islamović i ako na to dodamo standardne prvotimce također ponikle u OKK Sloboda, Jasmina Jakupovića, Emira Čerkezovića i Ademira Lasetovića, vidimo ispravan pravac Kluba u radu sa mladim igračima” – istaknuto je na današnjoj press konferenciji OKK Sloboda.

Nažalost, po završetku press konferencije došla je informacija iz Košarkaškog saveza BiH o odgađanju prvog kola Prvenstva BiH za košarkaše.

Utakmica između OKK Sloboda i KK Bosna Royal, koja se trebala igrati u subotu 13.10.2018. godine, takođe je odgođena.

O tačnom terminu odigravanja utakmice svi ljubitelji košarke biće pravovremeno obaviješteni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,