Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

OKK Sloboda u Mejdanu dočekuje Borac iz Čačka: ‘Pokazat ćemo odlučnost, hrabrost, energiju i želju za pobjedom’

Preuzmite sliku

U četvrtak 10.10.2019. godine OKK Sloboda igra prvu utakmicu pred domaćom publikom u ABA 2 ligi, kada se sastaje sa ekipom Borca iz Čačka.

Evo šta su povodom ove utakmice izjavili trener Josip Pandža i Dejan Janjić, najefikasniji igrač OKK Slobode u prvom kolu protiv ekipe MZT-a.

Josip Pandža, trener, OKK Sloboda:

“Ekipa Borca je 2 godine za redom plasirana među 4 u ABA2 ligi. To veoma mnogo govori o kakvom se protivniku radi. Nama je ovo prva utakmica pred domaćom publikom i interes nam je da pokažemo odlučnost, hrabrost, energiju i želju za pobjedom, a da pri tome ne izgorimo u prevelikoj želji. U tome nam najviše može pomoći naša publika koju očekujem u velikom broju. Regionalno takmičenje je dugo izbivalo iz Tuzle, a svi vrlo dobro znamo da ga je Tuzla zaslužila. Zaslužili su to i ovi mladi momci koje imamo u timu. Nadam se punoj dvorani i pobjedi.”

Dejan Janjić, igrač, OKK Sloboda:

“U goste nam dolazi veoma kvalitetna ekipa Borca, koja je i jedan od favorita za sam vrh takmičenja. Jedna odlična ekipa, sa veoma kvalitetnim pojedincima sa kojim moramo ući maksimalno angažovano u odbrani i uvesti ih u naš ritam napada, da bi im mogli parirati i pokušati izboriti prvu pobedu, koja bi mnogo značila za naše samopouzdanje u nastavku takmičenja. Prva utakmica za nas na domaćem terenu, gde očekujem da će dvorana biti ispunjena i pomoći nam da ostvarimo prvi trijumf ove sezone.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje