Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

OKK Sloboda poražena na Pecari od Širokog Brijega rezultatom 101:80

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode nakon četiri kola play-offa Bosne i Hercegovine za košarkaše imaju omjer od dvije pobjede i dva poraza.

Večeras je odigrano 4. kolo prvenstva BiH, lige za prvaka, a košarkaši OKK Slobode na gostujućem terenu u Širokom Brijegu poraženi su od domaće ekipe rezultatom 101:80.

Košarkaši Širokog Brijega furiozno su otvorili susret pa prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 29:11. U drugoj dionici izabranici Josipa Pandže konsolidovali su redove te drugu četvrtinu okončali u svoju korist rezultatom 22:29. Poluvrijeme je završeno sa +11 razlike na kontu tima sa Pecare (51:40).

Treća četvrtina protekla je u dosta izjednačenoj igri (21:20). U posljednjoj četvrtini košarkaši Slobode imali su priliku da se približe i na samo +5 poena razlike ali u domaćem timu nije bilo opuštanja. Poenima Kraljevića, Zubca i Filipovića domaći uspijevaju otkloniti rezultatske nedoumicu pa susret privode kraju sigurno i slave pobjedu ubjedljivim rezultatom

U domaćem timu bolji od ostalih bili su Kraljević (22), Zubac (17) i Filipović (13), dok su u redovima OKK Slobode bolji od ostalih bili Naletilić (14), Čerkezović (13) i Thonduif (13). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje