Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

OKK Sloboda pobijedila Vogošću u triler završnici

Preuzmite sliku

U okviru 13. kola prvenstva BiH za košarkaše, večeras je u Tuzli, pred oko 1.000 gledatelja, ekipa OKK Slobode pobijedila Vogošću rezultatom 90:88 (24:20, 15:11, 24:29, 27:28).

Debitovali su za domaći tim Amerikanci Tyron Harris i Joseph Taylor, pokazali su dosta od poznate američke škole i za sada djeluju kao pojačanje ekipi trenera Eldara Kavgića.

Susret je bio neizvjestan do samog kraja činjenici da su domaći u Mejdanu imali za protivnika posljednjeplasirani tim prvenstva.

Nakon izjednačene igre u prvoj četvrtini, Tuzlaci su u drugoj stekli nešto značajniju razliku, te su na poluvrijeme otišli s vodstvom od 39:31.

U trećoj su prednost povećali na najvećih 38:27, ali su Vogošćani zaigrali mnogo bolje i stalno su prijetili, da bi potpuna neizvjesnost uslijedila u posljednjoj dionici utakmice.

Malick Dame je u 35. minuti izjednačio na 72:72, a prednost domaćim trojkom je vratio Almir Hasandić.

Nepune dvije minute prije kraja, Dame je ponovo pogodio za izjednačenje (82:82), da bi opet trojkom Harrisa OKK Sloboda otišla na 85:82.

U triler završnici više živaca i koncentracije imali su domaći igrači koji su poenima Harrisa, Nedžada Muratovića i Ljubomira Čampare osigurali izuzetno vrijednu pobjedu.

Najviše poena u domaćem timu postigli su Čampara i Hasandić po 16, te Petrov i Harris po 15 poena.

U ekipi Vogošće Angelo Warner postigao je 23, a Dame i Imran Fazlić po 18 poena. (FENA | Foto: Miroslav Petrović )

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,