Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

OKK ‘Sloboda’ dobila novog šefa Stručnog štaba

Preuzmite sliku

Nedim Džemić novi je šef Stručnog štaba OKK “Sloboda” Tuzla, objavljeno je danas na press konferenciji tuzlanskog kluba.

Pred trenerom su novi izazovi ali i puno posla prvenstveno oko sastava novog rostera, rečeno je ovom prilikom.

Aid Berbić predsjednik OKK “Sloboda” Tuzla naglašava da je važno priliku dati mladim trenerima u BiH, posebno trenerima sa dobrim rezultatima koji poznaju bh košarku i igrače.

“Meni je zaista pripalo zadovoljstvo da Vas obavijestim kako će Nedim Džemić predvoditi naš tim u novoj sezoni. Nedim je trener koji je dosta mlad i koji je zabilježio sjajne rezultate sa ekipom Sparsa u prošloj i pretprošloj sezoni. Mi smo poslije rastanka sa Damirom Mulaomerovićem, imali zaista mnogo imena koji su se nudili nama da budu treneri. Mišljenja sam da Nedim Džemić poznaje dosta situaciju u bh. košarci, mlad je trener što mu je dodatni plus u svemu ovome. Nadam se da će saradnja sa Nedimom biti dugogodišnja, te da sklopimo neku dobru i pozitivnu priču za grad”, izjavio je predsjednik Berbić.

Novi trener potpisao je ugovor na jednu sezonu s mogućnošću produženja sradnje. Početak priprema prvog tima planiran je za mjesec august kada će se u Tuzli ekipi priključiti svi igrači na koje će trener Džemić i pomoćni trener Adnan Žunić računati u narednoj sezoni.

“Želim da se zahvalim predsjedniku Berbiću na ukazanom povjerenju. Moram da priznam da smo se dogovorili prije nego što smo se vidjeli. Kada se desi klik te postoji neka zajednička ideja i vizija onda je to važnije od svega ostalog. Ne želim da koristim velike riječi i fraze, ali ono što mogu reći da samo čovjek koji je posvećen svom poslu, u stanju sam da animiram sve one koji trebaju da napravimo dobar sistem. Svi znamo šta je Mejdan i Sloboda i znamo da je jedna iskra dovoljna da Mejdan vrati svoj sjaj. Sve ćemo provjeriti, testirati ko može a ko ne može nositi dres Slobode. Svjestan sam odgovornosti i mogu vam reći da će Sloboda ići da se bori za sve trofeje, što je naša dužnost”, rekao je Džemić.

Nakon imenovanja trenera uslijedit će razgovor sa novim igračima i formiranje rostera, a potom slijedi i prozivka igrača te pripreme za početak nove košarkaške sezone, saopćeno je danas i OKK Sloboda Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje