Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

OKK “Sloboda” ubjedljivo savladala gradskog rivala “UKK Student”

sloboda student
Preuzmite sliku

Pred oko 1000 gledalaca u maloj dvorani Mejdan gradski košarkaški derbi pripao Slobodi

sloboda student

U okviru četvrtog kola A-1 lige za košarkaše u Tuzli su se sastali OKK “Sloboda” i UKK “Student, utakmica se odigrala u maloj sali Mejdana pred oko 1000 gledalaca. Gradski derbi ubjedljivo je pripao košarkašima Slobode koji su slavili rezultatom 82 – 49 (17:14, 18:11, 25-14, 22-10). Na odmor se otišlo sa prednosti od 10 poena u korist domaće ekipe, a ponajviše zahvaljujući odličnoj igri Tanasilovića, gosti su donekle bili ravnopravan protivnik u prvom poluvremenu.

U nastavku susreta Sloboda je nastavila sa dobrom igrom i još više povećela rezultatsku prednost koja je nakon treće četvrtine iznosila 21 poen razlike. Fantastičnom Tanasliloviću u nastavku igre pridružio se i Džambić koji je svom poenima otklonio svaku nedoumicu oko pobjednika na ovom susretu. Košarkaši Studenta jednostavno nisu imali rješenja za raspoložene Slobodine igrače, pa će se tako moradi zadovoljiti činjenicom da su u dvorani imali dosta svojih navijača koji su im došli dati podršku. Najefikasniji igrači na susretu bili su Tanasilović i Džambić sa po 19, Ibračević sa 11 poena u Slobodi, dok su kod gostiju istakli Alibašić 18, Golijanin 11 i Sarajlić sa 8 postignutih poena. Sudijska trojka na utakmici bila je: Kasumović, Lasetović i Efendić.

Nakon ove utakmice Sloboda ima omjer 3-1, a Student 2-2.

sloboda student1

Lijepo je bilo nakon dužeg vremena vidjeti ispunjenu dvoranu Mejdana publikom koja je svaki atraktivniji potez obje ekipe nagrađivala aplauzom. Sve čestitike košarkašima Slobode na pobjedi, a ekipi Studenta želimo dosta sreće u nastavku prvenstva jer ova ekipa itekako ima talenta i potencijala.

Više fotografija OVDJE

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: