Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

OKK “Sloboda” izgubila najvažniju utakmicu u sezoni

sloboda spars2
Preuzmite sliku

Nakon sedam uzastopnih pobjeda, poraz na domaćem parketu

sloboda spars2U prepunoj maloj dvorani Mejdana odigrao se derbi 10. kola A-1 lige za košarkaše. OKK “Sloboda” ugostila je sarajevsku ekipu Sparsa. Tuzlanski košarkaši su uoči ove utakmice imali samo jedan zabilježen poraz i to u drugom kolu kada su na iznenađenje svih poraženi ubjedljivo od ekipe Brčkog, nakon toga uslijedlila je serija od sedam uzastopnih pobjeda.

Sarajevska ekipa Sparsa u Tuzlu je došla sa identičnim učinkom kao i OKK “Sloboda”  oni su takođe doživjeli samo jedan poraz i to od ekipe Bošnjaka.

Publika je pokazala da je željna pravih utakmica i kvalitetnih sportskih manifestacija, oko 1.500 gladalaca pola sata prije početka susreta ispunilo je malu salu Mejdana, atmosfera na momente identična onoj kada se bodrila šampionska generacija Sloboda Dite.

Svjesni važnosti utakmice košarkaši i jedne i druge ekipe u utakmicu su ušli oprezno pa se veći dio susreta igrao koš za koš. U trećoj četvrtini susreta sarajevski košarkaši napravili su najveću prednost na susretu i uspjeli se Slobodinim košarkašima odvojiti na 10 poena razlike. 

sloboda spars

U posljednjoj četvritini Sloboda je zaigrala dosta bolje i prije svih zahvaljujući dobroj igri Tanasilovića, Ibračevića, Hujdurovića i Andelije tuzlanski košarkaši su rezultat okrenuli u svoju korist pa je tako minutu prije završetka utakmice Sloboda imala prednost od 9 poena razlike, publika na tribinama već je proslavljala pobjedu i titulu jesenjeg prvaka A-1 lige.

U posljednoj minuti uslijedio je šok, ekipa Sparsa sa dvije vezane trice vraća rezultatsku neizvjesnot, zatim slobodnim bacanjima Sparsi su izjednačili rezultat pa je na semaforu pisalo 77:77. U posljednjem napadu koji su imali košarkaši Slobode faul u napadu skrivio je Ibračević, gostima je ostalo oko 5 sekundi da pokušaju poentirati i odnjeti pobjedu iz Tuzle. Svi na tribinama su se spremili za produžetke, ali Sparisma je tih 5 sekundi bilo dovoljno da izvedu brzu akciju u kojoj su poentirali za konačnih 77-79 uslijedilo je veliko slavlje mladih sarajevskih košarkaša i muk na tribinama.

sloboda spars1

Na klupi OKK “Sloboda” uslijedio je šok i nevjerica, a igrači nakon sirene koja je oglasila kraj susreta na terenu su proveli još neko vrijeme čudeći se kako su izgubili “dobijenu” utakmicu.

 Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: