Nedjelja, 26. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Oglasio se Košarkaški savez BiH nakon neočekivane ostavke Vedrana Bosnića

Preuzmite sliku

Poslije neočekivano ostavke Vedrana Bosnića na klupi košarkaških Zmajeva oglasio se i Košarkaški savez Bosne i Hercegovine.

Čelna košarkaška kuća Bosne i Hercegovine u saopštenju navodi:

Vedran Bosnić je jutros, putem advokata, zatražio raskid ugovora sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, poručili su iz saveza.

Vezano | Neočekivana odluka: Vedran Bosnić podnio ostavku na mjesto selektora košarkaša BiH

Između ostalog, u zahtjevu se navodi kako KSBiH nije ispoštovao obaveze prema aktuelnom šefu stručnog štaba.

Moram priznati da smo iznenađeni ovim potezom. Istina je da postoji dug prema selektoru za prvi kvartal 2022. Sve obaveze iz prethodnih godina su uredno isplaćene selektoru, zaključno sa 31. decembrom 2021. godine, kao i nagrada za plasman na Evropsko prvenstvo. I to isključivo selektoru. Cjelokupna bh. javnost je upoznata s tim da KSBiH zaista čini sve kako bi osigurao najbolje moguće uslove za sve selekcije, uključujući i one najmlađe. Da nismo dosad to uradili, sigurno ne bismo ni imali rezultate koje u posljednje vrijeme ostvarujemo. Borimo se na sve načine, vratili smo veliki broj dugova, što nije bilo lako. Selektor je upoznat s tim, stoga sam lično šokiran njegovom odlukom. U svakom slučaju, uskoro bi trebao zasjedati Upravni odbor Saveza i izjasniti se po pitanju zahtjeva selektora Vedrana Bosnića”, kaže generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,