Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oglasio se Atićev menadžer Miško Ražnatović: Zbog povrede nije igrao u novembru, uvijek će biti tu za BiH

Preuzmite sliku

Košarkaški menadžer Miodrag Miško Ražnatović se oglasio povodom nepozivanja Edina Atića u reprezentaciju BiH za posljednje mečeve kvalifikacija za Mundobasket.

Naš selektor Adis Bećiragić je na jučerašnjoj press konferenciji objasnio zbog čega ne računa na Atića.

“On je opušten igrač malo. Ja dok sam radio sa njim uvijek sam mu pružao više pažnje jer je on veliki potencijal, a ja sam radio sa njim kako bi iz njega izvukao najbolje što nam treba za tima. Atić je došao pred utakmicu sa Mađarskom sa zahtjevom da igra tu utakmicu, iako ga boli ruka, ali da ne ide u Francusku. Ja sam mu rekao da tako ne može. Dao sam mu opciju koja je prihvatljiva i za nas i za njega. On je na kraju rekao – neću. Ja sam mu preporučio da prihvati moju ponudu, on je rekao da neće”, kazao je Bećiragić i dodao:

“Ja ću se poslužiti jednostavnim žargonom. Kad te ostavi djevojka, ja činim sve da me ne ostavi, želim joj ugoditi. Ali onog trenutka kad te ostavi imaš tri stvari da uradiš. Kažeš doviđenja i prijatno, plačeš za njom i pišeš joj pjesme što neću da radim. I treća da lažeš samog sebe i vas što neću da radim. Ima četvrta stvar da djevojka dođe tobe i da kaže da je pogriješila. Mi činimo sve da ove momke zadovoljimo, ja sam s njim kao sa svojom djecom, ali do granice.”

Vezano | Bećiragić o Atiću i Sulejmanoviću: Kad te ostavi djevojka, onda ne trčiš za njom  

Ražnatović, koji je menadžer Atiću, se oglasio na svom Twitter nalogu i poručio da Edin nije mogao igrati u novembru zbog povrede prsta.

“Smatram da je neophodno upoznati javnost s činjenicom da se Edin Atić odazvao pozivu reprezentacije BiH za prozore u novembru te da zbog povrede prsta nije bio u mogućnosti da igra. Po povratku u Podgoricu na rentgenskom snimku je utvrđen prelom”, napisao je Ražnatović u prvoj objavi i naknadno dodao:ž

“Uslijed prijeloma Edin je propustio više utakmica u periodu od 23. novembra do 18. decembra. Želja igrača da nastupa za nacionalni tim nikada nije bila sporna, tako da, ako se želimo poslužiti žargonom, reprezentacija BiH nikada neće biti ostavljena od strane djevojke i Edin će uvijek biti tu za nju.”

Podsjećanja radi, BiH u četvrtak od 20,00 sati u tuzlanskom Mejdanu dočekuje Crnu Goru u utakmici pretposljednjeg kola grupe K kvalifikacija za SP.

BiH je potrebna pobjeda kako bi ostala u igri za plasman na Mundobasket.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje