Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odlično izdanje Nurkića u trijumfu Portlanda

Preuzmite sliku

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je odličan meč za svoj Portland u pobjedi protiv Chicago Bullsa rezultatom 112:107, a on je za nešto više od 22 minute na terenu postigao 18 poena i pri tome dodao 12 skokova.

Chicago je nešto bolje otvorio meč i prvu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 33:24, a u istom ritmu Bullsi su nastavili igrati i u drugoj dionici gdje su u jednom trenutku imali i 20 poena prednost (63:43), no Portland je uspio smanjiti do pauze na prihvatljivih 15 poena. Bilo je 63:48.

Već u trećoj dionici Portland je najavio da bi u ovom meču mogao doći do velikog preokreta i pobjede te su nakon prvih 12 minuta u drugom poluvremenu smanjili prednost Chicaga na četiri poena (85:81), a onda u izuzetno zanimljivoj završnici meča imali više koncentracije, došli do preokreta i na kraju pobjede.

Ovo je za Portland osma pobjeda u ovoj sezoni, druga uzastopna, a pored toga imaju i osam poraza.

Najefikasniji u današnjem meču bio je Lillard koji je ubacio 22 poena, a pratili su ga Nurkić i Powell koji su ubacili po 18 poena.Bh. centar je imao i 12 skokova te jednu asistecniju, ukupno gledano bio je jedan od najboljih pojedinaca na meču.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje