Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odlična atmosfera i ispunjene tribine: Sloboda u derbiju kola savladala Bosnu (FOTO)

Preuzmite sliku

Večeras u Mejdanu u okviru 14. kola Lige 10 za košarkaše utakmicu su odigrali stari sportski rivali košarkaši Slobode i Bosne iz Sarajeva. Derbi kola zasluženo je pripao je domaćim košarkašima rezultatom 77:64 (41:36).

Susret koji je uvijek imao poseban naboj privukao je znatno veću posjetu u odnosu na prethodne ligaške mečeve, košarkaši Slobode imali su podršku oko 3.000 gledalaca.

Tokom cijelog susreta izabranici Velimira Gašića pokazivali su više želje za pobjedom i rano ostvarenu prednost čuvali su do samog kraja utakmice.

Nošeni gromoglasnim navijanjem i požrtvovanom igrom mladi tim Slobode uspio ostvariti vrijednu pobjedu, protiv starog rivala kojom su na kraju obradovali ispunjene tribine dvorane Mejdan.

Najefikasniji u redovima Slobode bio je Amerikanac Brown koji je ubacio 14 poena, dok su Hasandić i Dumić na svom kontu zabilježili po poen manje, u redovima Bosne Ikonić je ubacio 16 dok se Delalić zaustavio na 15 poena.

Nakon pobjede protiv Bosne plasman OKK Slobode u ligu 6 postaje sve izvjesniji.

Nakon meča u Tuzli i pobjede Slobode, slijedi prilika za revanš obzirom da će Bosna Royal Jelly i Sloboda odigrati u Sarajevu finale Kupa A-sistema, a pobjednik će izboriti plasman na Final Four Kupa BiH. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,