Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Obnovljen ugovor: OKK Sloboda i Carlsberg BH nastavljaju saradnju u novoj sezoni (FOTO | VIDEO)

Preuzmite sliku

Potpisom novog ugovora za sezonu 2018./2019. OKK Sloboda i kompanija Carlsberg BH danas su u Tuzli ozvaničile nastavak svoje višegodišnje saradnje.

Time je potvrđena i peta godina podrške ove društveno odgovorne kompanije jednom od najpopularnijih bh. sportskih kolektiva. Kako je najavljeno, ona će se odnositi na sve aktivnosti OKK Slobode na domaćim i gostujućim susretima, a podrazumjevat će i saradnju na zajedničkim projektima.

„OKK Sloboda je ponosna što ima pravog partnera za promociju košarkaškog sporta, kako u našem gradu, tako i širom BiH. Osim promocije utakmica i seniorske ekipe, pomaže nam u predstavljanju i afirmaciji mladih igrača, njihovom košarkaškom razvoju te slobodno možemo reći “micanju” mladih s ulice i usmjeravanja prema pravim vrijednostima na čemu i naš klub radi, od polaznika škole košarke, preko mlađih takmičarskih selekcija, pa sve do seniorske ekipe“, istakao je Aid Berbić, predsjednik OKK Slobode.

Podsjetio je kako je adaptacija kultnog košarkaškog terena na Slatini, koju je Carlsberg BH u saradnji sa klubom realizirao u ovoj godini, projekat koji zaslužuje svaku pohvalu, a ujedno i pokazuje koliko je Carlsberg BH društveno odgovorna kompanija.

„Sa Slobodom partnerski realizujemo i brojne projekte ovdje u Tuzli, kao što je Pan 3 na 3, najveći turnir u uličnoj košarci u BiH, a od ove godine i novi projekat „Za više košarke“ u čijem planu je nastavak obnove i izgradnje košarkaških terena u Tuzli“, kazao je Amir Tobudić, direktor Carlsberga BH. Istakao je i kako su u svom radu, osim na poslovne rezultate, orjentisani i na podršku lokanim zajednicama u oblasti kulture, umjetnosti i sporta.

„OKK Sloboda je klub koji ima veliku tradiciju i respektabilne rezultate. To je klub iz kojeg su potekli slavni Mirza Delibašić, Damir Mualomerović, Jasmin Hukić, Damir Mršić i drugi, ali i klub koji i danas radi na tome da „izbaci“ što više uspješnih mladih igrača. Pohvalno je da je u sezoni 2018.|19. čak devetorica igrača prvog tima OKK Slobode mlađa od 21 godinu, a sedmorica ih je mlađa od 20 godina“, dodao je Tobudić.

Koliko su spremni igrači OKK Slobode da upišu nove poene u okviru Prvenstva BiH znat će se već u nedjelju, kada će se u devetom kolu susresti sa KK Vogošća.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje