Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nurkić poručio Netanyahuu: Moj narod nikada neće biti na strani agresora

Preuzmite sliku

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić poznat je po tome što često komentariše i društveno-politička dešavanja, pogotovo ukoliko imaju veze sa našom domovinom.

Bosanskoj zvijeri danas se nije svidio status izraelskom premijera Benjamina Netanyahua u kojoj se za podršku aktuelnim akcijama Izraela protiv Palestinaca zahvalio i Bosni i Hercegovini, tako što je i zastavu naše domovine uvrstio među zastave drugih zemalja na čiju je “adresu” uputio istu “zahvalnicu”.

Ranije danas zbog ove objave reagovao je i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, a sada je čas historije premijeru Izraela održao i Nurkić.

Moja zemlja Bosna i Hercegovina je prošla kroz genocid. Mi nikada nećemo biti na strani agresora. Potretno je samo biti čovjek i stati protiv ratova i ubijanja nevinih ljudi i djece. Zaustaviti rat je jedina ispravna stvar, zaustaviti sve ratove – poručio je Nurkić u objavi na Twitteru u kojoj je “retvitovao” i objavu premijera Izraela.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje