Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nurkić objavio fotografiju iz aviona na putu za Koln: “Ovdje ni lokum nije rahat…”

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na putu za Koln gdje će 1. septembra imati start Evropskog prvenstva protiv selekcije Mađarske. Najbolji bh. košarkaš Jusufu Nurkić objavio je zanimljivu fotografiju iz aviona.

Bosnian Beastu je sudeći prema fotografijama tijesno između kapitena Miralema Halilovića i reprezentativac Edina Atića, pa se odlučio prikazati u kakvim uslovima Zmajevi idu na megdan najboljim reprezentacijma Evrope.

“Ovdje ni lokum nije rahat…” napisao je Nurkić.

Prvu utakmicu na EP naši Zmajevi igraju u četvrtak protiv Mađarske u 14:30. Dva dana kasnije protivnik bh. košarkašima biće domaćin Njemačka u istom terminu, a novu utakmicu izabranici Adis Bećiragića igraće već sutradan 4.9.2022. od 17:45 protiv aktuelnih prvaka Evrope Slovenaca. Šestog septembra protivnik BiH biće Francuska, a sedmog Litvanija.

Savez je naglasio također da reprezentacija još uvijek čeka novac od institucija, koji je nephodan za boravak košarkaša na EP.

“Obećana sredstva od Vijeća ministara BiH (iznos naveden u saopštenju 200.000 KM) za potrebe reprezentacije još uvijek nisu uplaćena na račun Košarkaškog saveza BiH” poručili iz krovne kuće bh. košarke.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje