Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nurkić najefikasniji igrač Portlanda u porazu od Clevelanda

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić sinoć je bio najefikasniji igrač Portland Trail Blazersa, u meču koji je njegova ekipa izgubila od Cleveland Cavaliersa sa 114:96.

Nurkić je za 28 minuta provedenih na terenu upisao 22 poena, šest skokova, asistenciju i tri ukradene lopte, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu Portlanda, koji je u ovom meču igrao bez povrijeđenog najboljeg igrača Damiana Lillarda.

Učinkovit je bio i Jeremy Grant s 21 poenoma i Anfernee Simons s 20. S druge strane istaknuo se trojac Donovan Mitchell – Darius Garland – Jarett Allen, koji je ubacio 82 poena za Cleveland. Mitchell je ubacio 34, a Garland i Allen po 24 poena.

U jednom od najzanimljivijih susreta večeri, Boston Celtics su savladali Dallas Maverickse sa 125:112, iako je slovenski košarkaš u dresu Dallasa Luka Dončić postigao 42 poena.

Boston, koji je trenutno najbolja ekipa lige sa 14 pobjeda i četiri poraza, do uvjerljivog trijumfa došao je na krilima Jaysona Tatuma koji je ubacio 37 poena, uz 13 skokova i pet asistencija, dok je Jaylen Brown dodao 31 poen.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,