Subota, 16. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novo ime u svlačionici: Ivan Miličević potpisao za Slobodu

Preuzmite sliku

Mejdan je od danas bogatiji za jedno novo, ali prilično poznato, košarkaško ime.

Naime, nakon što se klub sporazumno razišao sa Kaplanovićem ostalo je praznina u centarskoj liniji. Njegovo mjesto na pozicijama četiri i pet popunit će Ivan Miličević, igrač kojeg smo imali priliku upoznati i viđati u Mejdanu kroz regionalnu ligu i prvenstvo BiH.

Miličević je rođen u Kiseljaku, visok je 206 centimetara i pokriva visoke pozicije. U Tuzlu dolazi nakon epizode u Mađarskoj gdje je branio boje Jászberényja, a nastupao je još za Kvarner, Zrinjski i Rogašku. Kako sam kaže u prvom razgovoru s predstavnicima, na poziv trenera Mulaomerovića nije mogao reći ne.

„Nakon mog povratka iz Mađarske kontaktirao me trener Damir Mulaomerović gdje smo jako brzo našli zajednički jezik. Poslije razgovora se nisam puno dvoumio oko pitanja gdje ću nastaviti svoju karijeru. Nadam se da ću klubu svojim igrama i zalaganjem na terenu pomoći u ostvarenju zacrtanih ciljeva za ovu sezonu“, kratko je izjavio Miličević.

Ugovor je potpisan do kraja ove sezone dok bi se Miličević na parketu Mejdana u crveno-crnom dresu mogao predstaviti već za vikend kada ekipa dočekuje Čelik, saopćeno je iz OKK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje