Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nova sigurna pobjeda: Košarkaši Slobode u Mejdanu savladali Bratunac

Preuzmite sliku

U derbiju 18. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine košarkaši OKK Sloboda u Mejdanu su savladali KK Bratunac rezultatom 88:73.

U novoj izuzetno dobroj i kvalitetnoj utakmici koja je mogla zadovoljiti gledatelje u Mejdanu, tim Damira Mulaomerovića došao je do nove vrijedne pobjede nad rivalom iz Bratunca.

Prvi period košarkaši Slobode odigrali su maestralno, čvrsta odbrana, brzi napadi i visok procenat realizacije bili su dovoljni da se na kraju prve dionice ostvari prednost od 23 poena razlike (29:6). U drugom periodu rasploženi Čampara, Rikić, McKnight i društvo nastavili su sa dobrom igromte poluvrijeme okončali sa rezultatom 54:28.

U trećem periodu gostujući košarkaši brzo ulaze u bonus, a košarkaši Slobode uspjevaju povećati prednost te u zadnju četvrtinu ući sa rezultatom 70:47. U posljednjoj dionici gosti iz Bratunca se bude te uz nekoliko pogođenih “trojki” smanjuju razliku za konačnih 88:73.

Čampara i McKnight sa 17 poena bili su najefikasniji kod pobjedničkog tima, Greg i Tomašević po 11 i Rikić 10 poena. U redovima Bratunca Huuchowecky 14 i Ćup 13 poena. (Tuzlanski.ba)

Rezultati by SofaScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,