Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

NLB Banka d.d., Sarajevo sa mladim nadama sporta u košarkaškom kampu

Preuzmite sliku

Na olimpijskoj planini Bjelašnici se, u organizaciji Košarkaškog kluba KOŠ, trenutno održava Telemach košarkaški kamp za mlade košarkaše koji treniraju, odmjeravaju snage i druže se u pravoj sportskoj atmosferi.

NLB Banka d.d., Sarajevo podržava kamp i aktivno učestvuje u aktivnostima ovog događaja.

Na kampu prisustvuju mladi iz više zemalja koji pod budnim okom trenera isprobavaju vještine. U periodu od 4. do 10. jula se, pored sportskih, održavaju edukativne i zabavne aktivnosti sa gostima predavačima i gostima, reprezentativcima Bosne i Hercegovine.

  • NLB Banka Sarajevo tradicionalno podržava rad ovog košarkaškog kluba, a ove godine je zajedno sa organizatorima priredila akciju sadnje drveća na pažljivo odabranim lokacijama na Bjelašnici. U akciji su učestvovali mladi košarkaši, organizatori kampa te uposlenici NLB Banke d.d., Sarajevo i njihovi članovi porodica.
    Predsjednik Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo, Lidija Žigić, je istakla važnost učešća u ovakvim projektima:

    „Izuzetno smo posvećeni tome da mladima i djeci dajemo podstrek da razviju svoje potencijale, steknu zdrave navike i budu svjesni okruženja u kojem žive. Drago nam je da imamo priliku da budemo dio pozitivnih inicijativa kakva je ova i ulažemo u njih, pokazujući svoju odgovornost prema okolini i društvu. Konkretno djelujemo, pa su uposlenici Banke i članovi njihovih porodica, zajedno sa mladima iz košarkaškog kampa, pošumljivali našu planinu Bjelašnicu. Ponosna sam na njih i na činjenicu da dajemo svoj eko doprinos našem društvu i okolini. “

  • „Zadovoljni smo odzivom djece na ovogodišnji kamp, ali i fantastičnom atmosferom tokom cijelog kampa. Dugujemo zahvalnost NLB Banci koja svake godine podržava rad našeg kluba, a iznimno nam je drago da smo ove godine imali priliku organizovati i jednu ovakvu akciju ekološkog karaktera i biti odgovorni prema našoj životnoj sredini, te skrenuti pažnju na važnost očuvanja okoline našim mladim sportistima.“, sa zadovoljstvom je izjavio Sejo Bukva, predsjednik Košarkaškog kluba KOŠ.

  • NLB Banka d.d., Sarajevo, kao članica NLB Grupe, posmatra ovaj region kao svoj dom i, pored brige o finansijskim potrebama svojih klijenata, želi doprinijeti poboljšanju kvaliteta života u njemu, te je poduzela odlučne korake ka održivom razvoju u svoje poslovanje, čime osigurava da njeni proizvodi i i usluge ispunjavaju potrebe sadašnjih generacija, bez kompromitovanja potreba budućih generacija.

    Podrška kampu Košarkaškog kluba Koš je dio regionalne inicijative NLB grupe „Sport mladima“, a pored ovoga NLB Banka uzima učešće i u drugim brojnim društveno odgovornim inicijativama u segemetima kulture i obrazovanja, sporta, nauke i poduzetništva.

    NLB Banka. Za sve što dolazi.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,