Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ništa od treće uzastopne pobjede: U derbi meču OKK Sloboda poražena od Sparsa (FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon dvije uzastopne pobjede protiv Leotara i Varde u okviru 3. kola Lige 12 za košarkaše OKK Sloboda pred oko 3.500 gledalaca ugostila je u Mejdanu ekipu Sparsa i pretrpila poraz rezultatom 70:76 (16-26; 13-10; 26-21; 15-19)

  • sloboda-spars (3)
  • Prvih deset minuta derbi susreta domaći igrači ne snalaze se baš najbolje na parketu što gosti iz Sarajeva koriste i prvu četvrtinu rješavaju u svoju korist rezultatom 16:26.

  • sloboda-spars (2)
  • U drugu četvrtinu igrači Vladimira Mićanovića ulaze manje nervozni i sa nešto više koncetracije. Uz podršku navijača uspijevaju da pariraju protivniku te do isteka prvog poluvremena smanje rezultatski zaostatak na -7. Nakon prvih 20 minuta igre rezultat na semaforu je glasio 29:36 u korist gostiju.

  • okk-sloboda-spars003-20151025
  • Iako se publika u Mejdanu potajno nadala da će Sloboda početkom drugog poluvremena zaigrati dosta bolje i rezultat preokrenuti u svoju korist, u trećoj četvrtini gledala se uglavnom izjednačena igra ispod obruča na obje strane.

    Trojkom u posljednjim sekundama treće četvrtine igrač Sparsa Mičić spriječio je domaći tim da u posljednju četvrtinu uđe sa poenom prednosti, prethodno je Hasandić bio pogodio za prvo vodstvo Slobode bilo je 55:54.

  • okk-sloboda-spars002-20151025
  • Ipak OKK Sloboda se uspjela u potpunosti rezultatski vratiti u susret pa se tako posljednjih deset minuta utakmice odvijala prava drama na parketu Mejdana.

    Međutim, gosti iz Sarajeva predvođeni sjajnim Perišićem i Mičićem koji su skupa postižu čak 45 poena uspijevaju da do zvuka sirene ostanu koncetrisani, te nastave sa dobrom igrom koja im donosi vrijednu treću uzastopnu pobjedu u prvenstvu i lidersku poziciju na tabeli.

    Podatak da su košarkaši Sparsa ubacili čak 13 trojki u ovom derbi susretu dovoljno govori o njihovoj formi ove sezone.

    Najefikasniji u redovima Slobode bio je Hasandić sa 19 postignutih poena zatim Sekulović sa 15 te Sarajlić koji je ubacio 13 poena. (Tuzlanski.ba / Foto: E.Selimović)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje