Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ništa od organizovanog dočeka za košarkašice BiH, Krizni štab KS nije dao odobrenje?

Preuzmite sliku

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra posljednju i najvažniju utakmicu na Eurobasketu.

Izabranice Gorana Loje od 12 sati sastaju se sa Švedskom u Valenciji u borbi za plasman na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a bez obzira na ishod meča u Sarajevu im je bio planiran organizovan doček. Međutim, kako sada stvari stoje dočeka neće biti.

Tu informaciju objavio je i Jasmin Ligata, glasnogovornik predsjednika KSBiH Mirze Teletovića, koji je u proteklim danima radio na organizaciji dočeka naše selekcije koja je poslije 22 godine prvi put nastupila na EP-u i bila jedno od najvećih iznenađenja.

– Doček je bio planiran u Sarajevu, na trgu ispred SCC-a, uz skroman muzički program u kojem bi se pojavili Hari Mata Hari, Amel Curic i Ammara Mistric, kojima se ovim putem zahvaljujem, jer nisu željeli honorar za ovaj događaj, već su željeli biti uz naše sjajne djevojke! – napisao je Ligata na svom Facebook profilu, te dodao:

– Kazem, planiran, jer je plan bio i blizu realizacije, ali zapelo je kod Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS-a, koje nije željelo/moglo dati preporuku za održavanje dočeka, pa samim tim MUP KS, nije želio preuzeti obezbjeđivanje dočeka, najavivši da bi se, u slučaju kršenja mjera, mogle podnijeti prijave protiv organizatora. Do tada su, zajedno sa Ministarstvom saobraćaja, zdravstva, kulture i sporta, zaista željeli raditi na dočeku, ali jedan izostanak saglasnosti je presudio i cijeli događaj je morao biti stopiran.

  • Informacije vezane za doček ženske košarkaške reprezentacije BiH provjerili smo u Kriznom štabu Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

    – Sastanak Kriznog štaba treba da bude tek održan u ponedjeljak. Za sada postoji ono što je napisano u mjerama, jer je teško predvidjeti koliko bi se ljudi uopće pojavilo na tom dočeku, dosta je to nezahvalno – kazao je u izjavi za Faktor Arman Šarkić, član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

    Šarkić kaže da je pandemijska kriva nikad bolja, da u KS dnevno budu dva-tri novozaražena, ali poziva na oprez.

    – Mi moramo biti dobro oprezni jer nama je javno zdravlje najbitnije. Vjerujte da smo i mi ponosni na uspjeh naših košarkašica. Možda bi ih i mi dočekali tamo, ali u ovom slučaju moramo staviti profesiju iznad svega. Ipak, sve će definitivno biti poznato u ponedjeljak kada imamo redovni sastanak – rekao je Šarkić.

    Da od dočeka gotovo sigurno neće biti ništa, bez obzira na to šta će donijeti sastanak Kriznog štaba KS u ponedjeljak, najbolje potvrđuje dio objave Jasmina Ligate, koji je često moderirao i press konferencije Košarkaškog saveza BiH.

    – I same djevojke, na kraju priče, žele skroman doček, jer su umorne i dugo odvojene od svojih porodica, a uz sve to i emocionalno su istrošene! Ovaj put, dakle, uz svu dobru volju, zbog epidemioloških (ne)uvjeta, neće biti organizovanog dočeka – poručio je Ligata. (Faktor.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje