Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nevjerovatan poraz Cibone: Izgubila tricom s 20 metara u zadnjoj sekundi

Preuzmite sliku

Košarkaši Cibone u susretu 20. kola regionalne ABA lige kao gosti u Kopru izgubili su od slovenskog prvaka Primorske 78:79 (22-23, 28-18, 19-18, 9-20) primivši tricu sa zvukom sirene s gotovo 20 metara.

Cibona je u Kopru izgubila praktički dobivenu utakmicu, u trećoj četvrtini je vodila 13 razlike, početkom četvrte četvrtine je imala prednost od 71-60, no potom je uslijedilo razdoblje od gotovo sedam minuta tokom kojih je ostala bez poena, što je domaći sastav iskoristio i serijom 13-0 stigao do vodstva 73-71 tri minute prije kraja. Tada je kapetan Marin Rozić s dvije trice, prvom za 74-73 dvije i pol minute prije kraja, a onda još jednom za 78-73 1:22 minute prije isteka vremena vratio vodstvo Ciboni.

No ni to nije bilo dovoljno da se osigura pobjeda kojom bi hrvatski prvak osigurao ostanak u regionalnoj ligi. Pri rezultatu 78-75 za Cibonu pet sekundi prije kraja Rozić je prekršajem zaustavio Gibbsa, a Amerikanac u sastavu Primorske je nakon pogođenog prvog slobodnog bacanja namjerno promašio drugo pa je lopta pripala Ciboni. Igrači Primorske napravili su potom prekršaj na Rebecu, no igrač Cibone je nakon promašenog prvog slobodnog bacanja namjerno promašio i drugo kako bi istekle preostale dvije sekunde koje su ostale na semaforu. Loptu je uhvatio Marko Luković i nakon dva koraka uputio očajnički šut sa sredine svoje polovice prema košu Cibone i pogodio.

Najučinkovitiji u sastavu Cibone bio je Matic Rebec sa 17 koševa, Filip Bundović dodao je 15, dok je Žiga Dimec sa 17 ubačaja predvodio Primorsku.

Dva kola prije kraja sezone Cibona ima omjer pobjeda i poraza 6-14, dok je Primorska na 12-8. Isti omjer kao Cibona imaju još Mega Bemax i Krka, dok je posljednji Zadar s 5-15. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,