Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neshvatljiv pad u posljednjoj četvrtini: Košarkaši Slobode izgubili dobijenu utakmicu protiv Sparsa (FOTO)

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode večeras su u Mejdanu poraženi od ekipe Sparsa u finalu A sistema Kupa “Mirza Delibašić” rezultatom 74:78, što je gostima obezbjedilo plasman na završni turnir Kupa BiH.

U prvoj četvrtini domaći košarkaši su uspjeli da ostvare prednost od šest poena na kraju prve dionice (22:16). I u drugih deset minuta ovog susreta Tuzlaci su bili bolji i na pauzu odlaze sa 11 poena prednosti.

Rezultat je glasio 47:36. U trećem periodu domaći tim je sjajnom odbranom dodatno povećao prednost. Gosti iz Sarajeva su uspjeli da postignu samo šest poena, pa je Sloboda u posljednjih deset minuta ušla sa prednošću od čak 22 poena (64:42).

U posljednjoj četvrtini domaći tim je zakazao, dok su košarkaši Marka Trbića uspjeli u potpunosti da iskoriste njihovu lošu igru te da se rezultatski vrate u utakmicu i na dvije minute do kraja dolaze na samo dva poena zaostatka (72:70).

U posljednje dvije minute gosti su imali više koncentracije i uspjeli da slave pobjedu rezultatom 78:74.

Glogovac sa 15 i Albijanić sa 11 poena su bili najefikasniji u ekipi Sparsa, dok su Tondique sa 17 i Jovanović sa 16 poena bili najefikasniji u poraženoj ekipi. (Tuzlanski.ba | Foto: V.Živković)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,