Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neprepoznatljiv izgled NBA zvijezde: Ove sezone zarađuje 41 milion dolara

Preuzmite sliku

James Harden već mjesecima forsira odlazak iz Houston Rocketsa. Tokom početka priprema je partijao, morao u karantin i stigao s primjetnim viškom kila.

Taj se višak ne vidi toliko za vrijeme igre koliko tokom zagrijavanja, dok igrači nose klupske trenirke, a u njima jedan od najboljih košarkaša svijeta, koji ove sezone zarađuje 41 milion dolara, izgleda kao sredovječni rekreativac.


“Definitivno je pojeo obrok prije utakmice”, našalio se komentator dok ga je predstavljao.

Izgled ne bi toliko zabrinjavao da Harden na parketu pruža partije koje su ga dovele do nagrade za MVP-ja 2018. i epiteta jednog od najraskošnijih napadačkih talenata u historiji košarke.

No Brada je nakon moćnog početka sezone osjetno pao u formi. U prvoj utakmici zabio je 44 poena uz 17 asistencija, u sljedeće dvije išao je preko 30 poena, ali nakon toga je veoma usporio. U posljednjih pet utakmica je na prosjeku od svega 17.4 poena uz samo 38% šuta iz igre i mizernih 26% za tricu.

Na posljednje četiri utakmice ostao je ispod 20 poena, što mu se nikad nije dogodilo otkad je 2012. u Houston stigao iz Oklahoma Cityja.

Čak je i prestao kriti koliko žarko želi otići.

“Jednostavno nismo dovoljno dobri. Nemamo hemiju, talenat, ništa. I to se vidi na posljednjim utakmicama. Volim ovaj grad, učinio sam doslovno sve što sam mogao. Ali situacija je luda i mislim da se ne može popraviti”, rekao je nakon sinoćnjeg poraza od Lakersa 117:100, četvrtog za Rocketse u posljednjih pet utakmica.

Rocketsi su dosad pregovarali s barem sedam klubova o trejdu za Hardena, ali dogovora još nema jer niko još nije spreman pristati na zahtjeve Houstona. Ni sam Harden ne pomaže svojim igrama i fizičkim izgledom, kojima samo obeshrabruje zainteresovane klubove da se odluče na razmjenu. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje