Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nemanja Gordić odbio poziv Košarkaškog saveza BiH

Preuzmite sliku

Popularno

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske i Češke neće zaigrati u najjačem sastavu.

Naime, selektor Jasmin Repeša neće moći računati na iskusnog playmakera Nemanju Gordića, a to je potvrdio i KK Budućnost iz Podgorice, čiji je Gordić član.

Iz redova prvaka ABA lige oglasili su se saopćenjem u kojem navode “kako je prethodnih dana selektor BiH Jasmin Repeša putem medija nedvosmisleno optužio KK Budućnost Voli za nekorektnost zbog odluke Nemanje Gordića da se ne pridruži reprezenaciji BIH u kvalifikacionim mečevima”.

Podgorički klub, koji će u novj sezoni igrati u Euroligi odlučio se oglasiti saopćenjem:

“U cilju pravilne informisanosti javnosti, ovim putem ističemo da KK Budućnost Voli nije i neće ni u buduće određivati da li će neko od košarkaša zaigrati u reprezentaciji ili ne.

Nemanja Gordić je prethodnog mjeseca odbio zvaničan poziv Košarkaškog saveza BIH. Upravi KK Budućnost Voli je pred početak priprema jasno stavio do znanja da se neće odazvati pozivu, što je i potvrdio nakon priprema u Kolašinu. Ne ulazimo u razloge Nemanjine odluke i loše komunikacije između njega i Saveza.

Nemanja Gordić u našem klubu ima višegodišnji ugovor, svjestan je svoje odgovornosti i obaveza prema klubu, kao i važnosti poštovanja svih dogovora između Uprave i igrača, kao i važnosti svoje uloge u klubu u susret predstojećoj sezoni.

Ovim putem, sugerišemo Košarkaškom savezu BiH da odnose između klubova, igrača i reprezentacija treba pažljivo graditi, na profesionalnim i korektnim osnovama, kontinuirano i sa puno odgovornosti i međusobnog uvažavanja, ne kroz medijske prozivke i optužbe. Ne treba zaboraviti da saradnja ne treba da počinje i završava samo na ovim kvalifikacijama.

Obraćanja selektora Repeše i pojedinaca iz Košarkaškog saveza BiH za nas predstavljaju prevaziđen način komunikacije, koji pripada nekim prošlim vremenima, a KK Budućnost Voli u jeku aktivnih priprema za historijsku sezonu koja je pred nama se time neće baviti”,, stoji u saopćenju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje