Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neizvjesna borba za Ligu 6: Košarkaši Slobode na teškom gostovanju u Trebinju

Preuzmite sliku

Regularni dio Prvenstva BiH sve je bliže kraju, a situacija po pitanju plasmana je dosta neizvjesna i kako sada stvari stoje takva će ostati do posljednjeg odigrane utakmice u okviru Lige 13.

Leotar je ekipa koja je u prošlom kolu obezbijedila svoje učešće u idućoj fazi takmičenja i sada im u Trebinje stiže ekipa Slobode koja se nalazi na poziciji broj pet. Istina, peto mjesto vodi u Ligu 6, ali isti omjer od 11 pobjeda i 10 poraza dijeli i ekipa Borca koja će također imati težak zadatak budući da gostuju ekipi Čelika u Zenici koji isto tako vodi bitku na vrhu.

Ekipa i stručni štab crveno-crnih otputovali su dan ranije kako bi momci ušli maksimalno spremni, odmorni i fokusirani u, moglo bi se već sada reći, utakmicu sezone. Nije tajna da će jednim oko pratiti šta se dešava u zeničkoj Areni, ali igrači trenera Damira Mulaomerovića imaju sve u svojim rukama. Trener je prije polaska rekao par riječi o utakmici:

“Pred nama je važna utakmica protiv Leotara, onu su ekipa koja pruža dobre partije. Mi krećemo dan ranije jer smo svjesni važnosti utakmice i tražit ćemo svoju šansu u ovom jako bitnom susretu za nas”, rekao je Mulaomerović.

Susret protiv Leotara najavio je Fahrudin Manjgafić: “Gostujemo veoma kvalitetnoj i iskusnoj ekipi. Igraju odlično ove sezone i jako su neugodni na svom terenu. Mi smo se dobro spremali tokom sedmice, analizirali smo odakle nam prijeti najveća opasnost protivnika. U trci smo za Ligu 6 i za nas je ovo svojevrsno finale tako da u Trebinje idemo po pobjedu”, izjavio je Manjgafić.

Mulaomerović i Manjgafić složili su se da uoči susreta u timu vlada odlična atmosfera. Utakmica 25. kola Prvenstva BiH u sportskoj dvorani Miloš Mrdić na rasporedu je večeras od 19:00 sati.

Susret u Trebinju sudit će Ivan Miličević, Vladimir Marić i Danijel Vlaho, a prenos uživo možete pratiti na službenom Youtube kanalu KSBiH čiji link će biti dostupan putem društvenih mreža Kluba uoči početka meča.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,