Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

NBA All-star revolucija: Nema više duela Istoka i Zapada

Preuzmite sliku

Čelnici NBA lige i Nacionalne asocijacije igrača najavili su promjene i potpuno novi format All-star meča počev od narednog februara 2018. godine u Los Anđelesu.

Meč “svih zvijezda” više neće biti tradicionalni obračun Istoka i Zapada, već će po novom formatu kapiteni birati ekipe.

Kapitensku traku će dobiti igrači koji dobiju najviše glasova iz obje konferencije i oni će imati mogućnost da izaberu startere bez obzira na konferencijsku pripadnost, ali i ne i da izaberu saigrača u svom “regularnom” timu.

“Oduševljen sam onim što su liga i igrači učinili da poboljšamo All-star meč, što je prioritet za sve nas”, rekao je plejmejker Houstona i predsjednik Asocijacije igrača Chris Paul.

Proces odabira 24 igrača ostaje isti i bit će ih po 12 iz svake konferencije. Oni će biti izabrani kombinacijom glasova navijača (50 posto), aktivnih košarkaša (25 posto) i novinara (25 posto).

Ekipe će voditi treneri čiji timovi budu imali najbolji učinak, a oni će kao i ranije izabrati 14 rezervi.

Televizija TNT će 18. januara 2018. objaviti imena kapitena i startere, a pet dana kasnije i rezerve.

All-star timovi će igrati u humanitarne svrhe tako što će svaki izabrati humanitarnu organizaciju u Los Anđelesu ili u SAD-u kojoj će donacije koristiti za unapređenje djelatnosti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,