Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najbogatiji na svijetu uživa u igri bh. igrača: “Čovječe, pratim te već godinama”

Preuzmite sliku

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Garza (23) imao je zanimljiv ‘duel’ s legendarnim bokserom Floydom Mayweatherom tokom utakmice između Los Angeles Lakersa i Minnesota Timberwolvesa.

Garza je Lakersima za 12 minuta na parketu ubacio 15 poena. Igrao je zaista sjajno, a pažnju komentatora meča privukla je činjenica da je nakon poena Garza gledao prema prvom redu gdje je sjedio jedan od najboljih boksera svih vremena.

Mnogi su mislili da Luka provocira Mayweathera, no ispostavilo se kako je The Money veliki ljubitelj igre bh. košarkaša. Garza je nedavno otkrio da je imao priliku da razgovara s bokserom i jednim od najbogatijih sportista svijeta.

Floyd Mayweather je sjedio pored terena i mahao je prema meni. Nastavio sam šutirati jer nisam vjerovao da maše baš meni”, priča Garza i nastavlja:

“Cade (Cunningham) bio je do mene, razgovarao je s njim, a zatim je pozvao mene. Rekao mi je da Floyd želi pričati sa mnom. Nisam mogao vjerovati. Pitao sam se šta se dešava”.

“Otišao sam do njega, pričali smo i rekao mi je da me prati kroz kompletnu koledž karijeru. Dopada mu se način na koji igram i poručio mi je da moram ići iz Detroita. Rekao sam mu da to i namjeravam učiniti”.

“Bio je to jedan od najnevjerovatnijih trenutaka u mom životu. Floyd Mayweather me je pozvao da pričamo. Ispostavilo se da je veliki fan univerziteta Iowa”, rekao je Garza.

Luka Garza je u Detroitu koristio svaku šansu i u 32 odigrane utakmice prošle sezone bilježio je odličnih 5.8 poena za svega 12 minuta po meču.

Pistonsi su međutim odlučili da mu ne ponude ugovor, ali su to učinili Minnesota Timberwolvesi i Garza će ipak imati šansu da igra u NBA ligi i ove sezone.

Garza je dobio bh. pasoš i spreman je igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali trenutno je igrač sa ‘zvjezdicom’ i vodio bi se kao naturalizirani košarkaš jer kao dijete nije imao pasoš BiH, piše SportSport.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje