Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na krilima Jurkovića i Tanasilovića OKK Sloboda slavila u Višegradu rezultatom 60:72

Preuzmite sliku

U okviru 18. Kola košarkaškog prvenstva BiH za muškarce, OKK Sloboda je u Višegradu savladala domaću ekipu Varde HE rezultatom 60:72 i na taj način zabilježili još jednu vrijednu pobjedu u gostima.

Košarkaši Slobode dobro su otvorili utakmicu u Višegradu te prvu četvrtinu okončali u svoju korist rezultatom 16:19. U drugoj četvrtini izjednačena igra na obje strane u kojoj je blaga gostujuća incijativa bila je dovoljna da izabranici Damira Mulaomerovića na poluvrijeme odu kod rezultata 34:39 u svoju korist.

U nastavku utakmice, na krilima Jurkovića, Sloboda uspjeva održavati minimalnu prednost dok domaće u igri održava raspoloženi Tomašević. Treću četvrtinu obilježio je mali broj poena a okončana je rezultatom 11:13.

U posljednjoj dionici košarkaši Slobode uspjevali su održavati minimalno stečenu razliku ne dozvolivši ekipi Varde HE da rezultat preokrene u svoju korist. Na kraju zaslužena pobjeda Slobode rezultatom 60:72.

  • varda-sloboda34
  • Najefikasniji u redovima Slobode bili su Jurković 21 poen i Tanasilović 19, dok su u redovima Domaćih bolji od ostalih bili Tomašević 21 i Stanimirović 11 poena. Nakon 18. Kola košarkaši OKK Slobode dijele treću poziciju sa skorom od 10 pobjeda i osam poraza.

    Zabrinjavajući detalj za navijače OKK Slobode jeste da je najbolji igrač Slobode, Hasandić u igri proveo tek nekoliko minuta nakon čega više nije ulazio u igru. Prema posljednjim informacijama Hasandić je doživio povredu, koja ipak nije ozbiljnije prirode.

    U narednom 19. Kolu u tuzlanskom Mejdanu Sloboda dočekuje direktnog konkurenta za ligu 6, ekipu KK Kakanj koja je u ovom kolu na svom terenu poražena od košarkaša Sparsa rezultatom 64:73. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje