Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na krilima Hasandića i Latifagića OKK Sloboda zasluženo savladala Leotar (FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon kratke pauze zbog odigravanja finalnog turnira Kupa BiH, ovog vikenda nastavljeno je takmičenje u Ligi 10.

OKK Sloboda je u velikoj dvorani Mejdana u okviru 16. kola Lige 10 Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše, zasluženo savladala ekipu Swisslion Leotara iz Trebinja rezultatom 99-72. (26-19, 23-21, 23-16, 27-16).

U dosadašnjem dijelu prvenstva košarkaši OKK Slobode zabilježili su ukupno 10 pobjeda i 6 poraza, do kraja regularnog dijela ostala su još svega dva kola. U Mejdanu će najprije gostovati košarkaši Kaknja koji će zbog nedavnog poraza sigurno imati dodatni motiv da slave u Medanu, dok će u posljednjem kolu Tuzlaci gostovati kod ekipe Bošnjaka.

U redovima OKK Slobode istakli su se Hasandić sa 25 i Latifagić sa 22 poena, Brown je postigao ukupno 10, u konačnici svi igrači u redovima domaćih uspjeli su se upisati u listu strijelaca. U redovima gostiju bolji od ostalih bili su Pelkić sa 20 i Stevanović sa 17 ubačenih poena.

Pobjedom protiv Leotara Sloboda je praktično obezbijedila učešće u Ligi 6 dva kola prije kraja Lige 10. Ligu 6 će igrati pet prvoplasiranih ekipa iz Lige 10 i bosanskoherecegovački predstavnik u ABA Ligi Igokea. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,