Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na krilima Božovića i Čerkezovića Sloboda u Mejdanu savladala Kakanj (FOTO)

Preuzmite sliku

Košarkaši Slobode ove sezone nisu briljirali, ali su, kad je bilo najpotrebnije, pružili dobru partiju i pokazali da su zaista kvalitetna ekipa. 

Izabranici Josipa Pandže su u početku meča imali dosta problema sa neugodnim Kakanjcima i bili su u dosta nezgodnoj poziciji jer su poslije prve četvrtine gubili rezultatom 24:18.

  • Ipak, nakon što su preokrenuli rezultat u drugoj četvrtini, sve im je pošlo od ruke, a poluvrijeme su okončali sa vodstvom 43:35.

    Do kraja susreta znalački su držali sigurnu razliku za šesti trijumf u ovoj sezoni.  U trećoj četvrtini su riješili meč, te su uoči posljednjeg perioda igre imali vodstvo rezultatom 67:48. Do kraja meča su slavili sa 85:70.

  • Ponovo je Slobodu do pobjede predvodio fenomenalni Milivoje Božović. Za 27 minuta provedenih na parketu postigao je 20 poena i dodao 21 skok! Dobro su ga pratili Emir Čerkezović sa 17 i Adam Mirković sa 12 poena. U redovima Kaknja najefikasniji su bili Adnan Arslanagić sa 20 i Igor Josipović sa 16 postignutih poena. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,